Χαρτιά Περράκης

News

Μια παρουσιάση για το χαρτί και την θέση του στο σήμερα. Συζήτηση για χαρτιά ιδιαίτερου χαρακτήρα, για environmental design, για συσκευασία και οπτική επικοινωνία, για το μέλλον και τον πολιτισμό.
  • Project: 09.04.2024 The Shopkeeper & Co - 11.04.2024 University of Nicosia Department of Design and Multimedia
Έχουμε την μεγάλη χαρά να σας καλέσουμε στην Paper Love την πρώτη έκθεση που πραγματοποιούμε στην Αποθήκη των Χαρτιών Περράκη. Φιλοξενούμε τον καλλιτέχνη Στρατή Ταυλαρίδη που αφηγείται έναν ανεκπλήρωτο έρωτα χαράσσοντας λεπτά χαρτιά με χειρουργικό νυστέρι. Η διάρκεια της έκθεσης παρατείνεται έως τις 29/12/2023.
  • Project: Paper Love Έκθεση, Δευτέρα-Παρασκευή 09.00-15.00 & Σάββατο 11.00-15.00
Συμμετοχή στην Έκθεση Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας. Graphica Expo 2023 - MEC Παιανίας.
Στην Ιαπωνία παράγουν χαρτί καθώς θεωρούν ότι αποτελεί βασικό μέσο για να μεταφερθούν αισθήσεις και συναισθήματα, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να αποτελέσει και έναυσμα για δημιουργία. Στη Γερμανία όταν παράγουν χαρτί, επικεντρώνονται στην ύψιστη ποιότητα και στη τεχνολογική καινοτομία και η Ιταλία είναι εκείνη που αναλαμβάνει να επιτύχει την κομψότητα και την πολυτέλεια. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ήδη από πολύ παλιά, πειραματίζονται με νέες τεχνικές για να δημιουργήσουν εκλεπτυσμένο χαρτί, ενώ στη Σουηδία η φιλική προς το περιβάλλον παραγωγή και οι σχετικές πιστοποιήσεις, είναι οι αρχές που συνθέτουν τη φιλοσοφία της. Η γεωγραφική απόσταση είναι μεγάλη και η φιλοσοφία διαφορετική, αλλά οι διαφορές συνυπάρχουν αρμονικά και ανάγονται σε επιλογές. Η απόσταση εκμηδενίζεται. Η Ιταλία βρίσκεται δίπλα στη Σουηδία, κάπου ανάμεσα είναι η Ιαπωνία και πολύ κοντά στη Ιαπωνία είναι η Γερμανία, ενώ ακριβώς μετά εμφανίζεται το Ηνωμένο Βασίλειο. Είμαστε o συνδετικός κρίκος που φέρνει διαφορετικές φιλοσοφίες και απομακρυσμένες περιοχές πολύ κοντά, δίπλα, ώστε να προσφέρουμε τη δυνατότητα της επιλογής του καταλληλότερου χαρτιού.
Συλλογικό Αποτύπωμα Ελλήνων δημιουργών με αφορμή την πανδημία και τον εγκλεισμό λόγω COVID 19. Μια πρωτοβουλία των Χαρτιών Περράκη με ανοικτή πρόσκληση στην ελληνική δημιουργική κοινότητα, που οδήγησε σε μια ομαδική καταγραφή. Είμαστε κοντά ακόμα και την ιστορική στιγμή που όλα γίνονται από μακριά.