Χαρτιά Περράκης

Δειγματολόγιο

Το δειγματολόγιο Τα Χάρτινα, είναι η πρώτη ύλη που θα υλοποιήσει τις ιδέες.

Είναι η βάση που θα στηρίξει τη δημιουργικότητα, θα εκφράσει την κάθε επιθυμία, θα καλύψει την ανάγκη. Χαρτιά λευκά και χρωματιστά για συσκευασίες, εκδόσεις και έργα τέχνης.

Δειγματολόγιο

Το δειγματολόγιο Τα Χάρτινα, αποτελείται από τρεις βεντάλιες με τα αντίστοιχα ονόματα, Ν1, Δ2, Θ3. Κάθε του σελίδα συστήνει μια ξεχωριστή ποιότητα χαρτιού με τις τεχνικές πληροφορίες, τις οικολογικές πιστοποιήσεις και τους συνδυασμούς του με αντίστοιχους φακέλους. Η συνεχής επαφή με χαρτοποιούς, σχεδιαστές και τεχνικές, δίνει στα Χάρτινα τα εύσημα μιας σειράς ιδανικής για την εκτύπωση επαγγελματικών καρτών, κουτιών, ετικετών, εκδόσεων και αναπαραγωγής έργων τέχνης. Όλα τα χαρτιά του δειγματολογίου ανταποκρίνονται στις βασικές τεχνικές παραγωγής όπως offset, λιθογραφία, ψηφιακή εκτύπωση, λαμινάρισμα, μεταξοτυπία, θερμοτυπία, κοπτικά, πυκμάνσεις και γκοφρέ. Είναι εύκολα και φιλικά στη χρήση. Tα περισσότερα χαρτιά ανταποκρίνονται στην ψηφιακή εκτύπωση. Κάθε χρωματιστό χαρτί είναι βαμμένο στον πολτό του, με αποτέλεσμα οι χρωστικές, να διαποτίζουν σε βάθος τις ίνες του χαρτιού. Σε αυτό το χαρακτηριστικό οφείλεται και η ιδιότητα του χαρτιού να μην σπάει όταν διπλωθεί και να αντέχει στις επιδράσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας ώστε να μην ξεθωριάζει εύκολα. Αυτή η ιδιότητα είναι πρωταρχικής σημασίας, ειδικά στη συσκευασία πολυτελείας και εξώφυλλα βιβλίου.

Το δειγματολόγιο είναι χωρισμένο σε τρεις βεντάλιες. Τα δειγματολόγια Ν1, Δ2, Θ3 δεν περιέχουν απλώς τα χαρτιά που έχουμε στην αποθήκη μας αλλά αποτελούν το βασικό εργαλείο στα χέρια των εργατών της ιδέας. Ξεκινήστε, ξεφυλλίστε και ταξιδέψτε μαζί μας στον κόσμο του χαρτιού. Έχουμε επιλέξει για εσάς τα ωραιότερα χαρτιά για την έντυπη επικοινωνία, από τους πιο καινοτόμους και συνεπείς παραγωγούς του κόσμου.

Σε κάθε φύλλο χαρτιού υπάρχει πληροφορία για οικολογική πιστοποίηση, ένδειξη κόστους (προκειμένου για οικονομική επιλογή) και ψηφιακή απόδοση. Κάθε δείγμα χαρτιού έχει πλήρη απεικόνιση του είδους και έναν μοναδικό αριθμό. Η αριθμητική κωδικοποίηση αναλύεται ως εξής : Το πρώτο ψηφίο είναι το δειγματολόγιο που βρίσκεται το είδος 1,2 ή 3. Το δεύτερο ψηφίο είναι το κεφάλαιο που εντάσσεται το είδος π.χ. 1.2 Ανακυκλωμένα, 1.9 Munken κτλ. Τα κεφάλαια είναι σε αύξουσα αρίθμηση, ώστε να προσδιοριστεί η θέση του χαρτιού μέσα στο δειγματολόγιο. Στο τρίτο μέρος είναι ο κωδικός του είδους με ένδειξη βάρους. Για παράδειγμα, στο πρώτο δειγματολόγιο, στο πρώτο κεφάλαιο υπάρχει χαρτί με τον κωδικό 1.1.651-140γρ. Το δεύτερο δειγματολόγιο αρχίζει με το 2 και το τρίτο δειγματολόγιο αρχίζει με το 3. Υπάρχει αύξουσα αρίθμηση πάνω αριστερά σε κάθε σελίδα για ευκολία στην χρήση.

 

 

 Οικολογικά χαρτιά & τεχνικές προδιαγραφές

 

Στα Χαρτιά Περράκης, δεσμευόμαστε να κρατήσουμε τον πλανήτη ζωντανό. Έτσι για εμάς, το ελάχιστο αποτύπωμα της παραγωγής του χαρτιού στο περιβάλλον, η βιωσιμότητα των υλικών και η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, είναι διαδικασίες ζωτικής σημασίας που επιβεβαιώνονται και με την ύπαρξη διεθνών πιστοποιήσεων. Tα χαρτιά μας διαθέτουν οικολογικές πιστοποιήσεις με διεθνή αναγνώριση και σε κάθε χαρτί, αντιστοιχεί και μια οικολογική πιστοποίηση με συγκεκριμένες ιδιότητες. Για παράδειγμα, για κάθε δέντρο που κόβουμε, φυτεύουμε στη θέση του έξι νέα. Η βιώσιμη συμπεριφορά πλέον, δεν αποτελεί τάση των ημερών αλλά τρόπο ζωής. Η φροντίδα για το περιβάλλον είναι θέμα κοινωνικής ευθύνης και αποτελεί μία διαδικασία που αναμένεται να πάρει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις στο μέλλον και με νομοθετική πρόβλεψη. Γι’ αυτό και τα brands επενδύουν σε αυτή τη φιλοσοφία, συνδυάζοντας τον σχεδιασμό με τη βιωσιμότητα και επιλέγοντας τη συσκευασία από χαρτί.

Τα Χαρτιά Περράκης σας καλούν να γίνετε κομμάτι της βιώσιμης φιλοσοφίας τους και σας ενθαρρύνουν να αναγράφετε στα έντυπα και τα προϊόντα σας, όλες τις οικολογικές πιστοποιήσεις που διαθέτουν.

 

 

 

 

Προϊόν Ανακύκλωσης

Η χαρτομάζα περιέχει ίνες που ανακτώνται από χαρτιά που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί μια φορά και έχουν περισυλλεγεί για τη δεύτερη ζωή τους. 

 

Οικολογική Πιστοποίηση Συμβουλίου Διαχείρισης Δασών, Forest Stewardship Council FSC

Διασφαλίζει την εκμετάλλευση των δασών με βιώσιμο τρόπο. Στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, αυτή η σήμανση είναι υποχρεωτική και προβλέπεται από τη νομοθεσία κάθε χώρας. Η σήμανση FSC έχει διεθνή αναγνώριση και αποδοχή. 

 

Σκανδιναβική οικολογική πιστοποίηση, Αρκτικός κύκνος

Οικολογική πιστοποίηση των σκανδιναβικών χωρών που αφορά στον περιορισμό χρήσης χημικών ουσιών, την ποσότητα εκπομπής καυσαερίων, τη μειωμένη χρήση ενέργειας και τη διαχείριση αποβλήτων. Ερευνάται η ποιότητα και η λειτουργικότητα  κάθε προϊόντος. Γίνεται επαναξιολόγηση κάθε τέσσερα χρόνια με αυστηρά κριτήρια. 

 

Οικολογική ολιστική παραγωγή χαρτιών του οίκου Gmund ECO 100% Sustainability

Ελεγχόμενη προμήθεια χαρτοπολτού, μειωμένη κατανάλωση νερού κατά 30%, παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσα στην χαρτοποιία, μείωση αποβλήτων κατά 82%. 

 

Αντοχή στον χρόνο, 100% χωρίς χλώριο

Πιστοποίηση με τις εξής ιδιότητες : Αντοχή του χαρτιού για μεγάλο χρονικό διάστημα, με την προϋπόθεση φύλαξής του σε κατάλληλες συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας. Ο πολτός είναι υψηλής ποιότητας και δεν περιέχει ανθρακικό ασβέστιο. Δεν κιτρινίζει, δεν αλλοιώνεται και δεν οξειδώνεται εύκολα. 

 

Οικολογική Πιστοποίηση Paper Eco Forest Certification PEFC

Διεθνής μη κερδοσκοπικός και μη κυβερνητικός ανεξάρτητος οργανισμός πιστοποίησης δασών. Αξιολογεί και πιστοποιεί τα εθνικά συστήματα δασοκομίας και παρέχει οδηγίες προς τις κυβερνήσεις με πρότυπα που αφορούν στο περιβάλλον και την κοινωνία, με στόχο τη διάσωση των δασών σε όλο τον πλανήτη.

 

ΕU Ecolabel 

Το οικολογικό σήμα EU Ecolabel είναι το επίσημο σήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περιβαλλοντική αριστεία. Aναγνωρισμένο σε όλη την Ευρώπη και παγκοσμίως, πιστοποιεί πως τα προϊόντα που φέρουν την σήμανση ΕU Ecolabel είναι εγγυημένα για τη χαμηλή περιβαλλοντική επίπτωση που αφήνουν στoν πλανήτη.

  

Cradle to Cradle 

H πιστοποίηση Cradle to Cradle είναι διεθνώς αναγνωρισμένη και στοχεύει σε ασφαλέστερα και περισσότερα βιώσιμα προϊόντα που προορίζονται για την κυκλική οικονομία. Εγγυάται τη μείωση των απορριμμάτων και των επικίνδυνων χημικών ουσιών, την αποτελεσματικότερη χρήση των πόρων και την επαναχρησιμοποίηση υλικών, καθώς και την ενεργειακή απόδοση και την κοινωνική ευθύνη.

 

Acid Free

Xαρτιά ελεύθερα οξέος που έχουν ουδέτερο pH και δεν αλλοιώνονται με την πάροδο του χρόνου. Απαραίτητη προϋπόθεση η φύλαξη να γίνεται σε κατάλληλες συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας.

 

FSC MIX 30% Recycled

Ανακυκλωμένο χαρτί σε ποσοστό 30% και πιστοποίηση FSC της εκμετάλλευσης των δασών με βιώσιμο τρόπο.

 

Food Contact

Χαρτιά με πιστοποίηση ISEGA, κατάλληλα για συσκευασία τροφίμων και άμεση επαφή με τρόφιμα.

 

 

Paper Possibilities
  • Studio: DKD studio
  • Project: Συσκευασία με χαρτιά Gmund Volume 14,03,28,37 & 46 στα 670gsm
Paper Journey
News
Smart Box Packaging
Smart Box Packaging