χαρτιά περράκης από το 1887
ΒΑΡΗ | ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ALEZAN

  WILD
Ο Οίκος Gmund έχει εξελίξει την σειρά WILD με μία επαναστατική τεχνική.
Το WILD είναι το πρώτο χαρτί με αληθινή υφή δέρματος.

  CULT
O Oίκος Gmund έχει «εξημερώσει» την σειρά WILD ώστε να δημιουργηθεί το CULT.
H σειρά CULT προσφέρει μία λεία επιφάνεια δέρματος για τέλεια αποτελέσματα στην εκτύπωση.

  ΔΙΑΝΟΜΗ & ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
CULT 100g/m2 και 135g/m2
Περιορισμένη καταλληλότητα για laser και inkjet εκτυπωτές.

  ΦΑΚΕΛΑ
CULT: Chevreau, Gazelle, Daim
11.0cmX22.0cm (DL) με και χωρίς παράθυρο.
22,9cmX32.4cm (C4) φάκελλος χωρίς παράθυρο.

Όλα τα χρώματα CULT
12.0cmX19.1cm
με επένδυση σε διαφορετικά χρώματα

  ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ / WILD
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΚΟΝΑΣ
Για καλύτερα αποτελέσματα σε εκτύπωση offset, συνιστούμε ράστερ 54-60 γραμμές/cm. Ειδικά αν χρησιμοποιηθούν έντονα χρωματισμένα χαρτιά για τετράχρωμες αναπαραγωγές, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να συνδυάζονται τα λιθογραφικά στο χρώμα του χαρτιού. Προτείνουμε να υπάρχει εκτυπωτικό δοκίμιο στο χαρτί που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή. Επίσης, για να αποφύγουμε μη αναγκαίες περιόδους στεγνώματος, προτείνουμε να γίνει UCR (Under-color reduction).
Γενικά, η σειρά ΑLEZAN WILD πρέπει να τυπώνεται με το λιγότερο δυνατόν χρώμα ώστε να αναδεικνύεται το χαρτί.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το ALEZAN WILD είναι κατάλληλο για πολλές τεχνικές εκτύπωσης. Παρ’ όλα αυτά, η δύο όψεων «άγρια» επιφάνειά του απαιτεί προσοχή στην εκτύπωση και σε λοιπές μετατροπές. Για τον λόγο αυτό, ζητάμε να λάβετε υπ’ όψιν τις παρακάτω συστάσεις:
Στην εκτύπωση offset, προτείνουμε δύο ειδών διαδικασίες: UV offset και κανονική χρησιμοποιώντας μόνο οξειδωτικά - στεγνωτικά μελάνια. Τα μελάνια δεν μπορούν να διεισδύσουν στο χαρτί και η ειδική του επιφάνεια λειτουργεί επιβραδυντικά όσον αφορά το στέγνωμα. Επίσης, πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν ο μεγάλος χρόνος στεγνώματος (ελαχ.. 48 ώρες!). Επίσης, πρέπει να αποφεύγονται οι μεγάλες ντάνες κατά την αποθήκευση. Στην χρήση επαγγελματικής πούδρας έχει πολύ καλή συμπεριφορά (ελαχ.. 30 micron). Χρησιμοποιήστε αλκαλικά και αλκοολούχα μελάνια.
Και για τις δύο τεχνικές, προτείνουμε να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή πίεση στην μηχανή όπως και μαλακό λαστιχένιο στρώμα, έτσι ώστε τα μελάνια να εκτυπωθούν όσο πιο βαθιά στο ανάγλυφο του δέρματος.

Το ALEZAN WILD είναι κατάλληλο για γκοφρέ, κοπτικά, χρυσοτυπίες ή κανονικές μεταξοτυπίες. Λόγω του στιβαρού ανάγλυφου του δέρματος, η ποιότητα των δύο αυτών τεχνικών εκτύπωσης, επηρεάζεται ανάλογα.

Λόγω της διπλής επίστρωσης και ανάγλυφου, υπάρχει μια δυνατή προσκόλληση μεταξύ των φύλλων, η οποία κάποιες φορές οδηγεί στο μπλοκάρισμα της μηχανής (φύλλα κολλημένα μαζί) όταν τυπώνουμε ή επεξεργαζόμαστε το χαρτί. Παρακαλούμε όπως αερίζετε το χαρτί πριν το τύπωμα ή τυχόν άλλη επεξεργασία και απλώστε το πριν από κάθε διεργασία (όχι αργότερο από δύο ώρες πρίν!)
Παρ’ όλα αυτά, επειδή μπορεί να συνεχίσουν να υπάρχουν προβλήματα με το κομμάτι της τροφοδοσίας, συνιστούμε να χρησιμοποιούνται μηχανές με μονή τροφοδοσία φύλλων. Διάφορα τεστ έχουν δείξει ότι, μικρότερα φύλλα (μισού μεγέθους ή ενός τετάρτου) είναι προτιμότερα στην εκτύπωση, παρά φύλλα ολόκληρα (70Χ100 π.χ.)

Λόγω του ότι το αποτέλεσμα στο ALEZAN WILD «αδυνατίζει» από τα μελάνια, δεν προτείνουμε πλήρη χρωματισμό στο υλικό αυτό. Τα σχέδια πρέπει να ταιριάζουν στον χαρακτήρα του χαρτιού.

Το WILD δεν είναι κατάλληλο για εκτυπώσεις γραφείου. Στην επιφάνεια του WILD μπορούμε να γράψουμε με το χέρι μόνο με αδιάβροχο μαρκαδόρο ή στυλό.

Πριν την εκτύπωση, επιβάλλεται να γίνει δοκιμή στο χαρτί που θα τυπωθεί.

  ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ / CULT
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΚΟΝΑΣ
Για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα σε εκτύπωση offset, προτείνουμε ράστερ 54-60 γραμμές/cm. Σε μεμονωμένες περιπτώσεις ή σε περιπτώσεις ξηρής offset, μπορεί να επιλεχθεί ράστερ μέχρι 80 γραμμές/cm. Σε ειδικές περιπτώσεις όταν χρησιμοποιούνται ειδικά χαρτιά για τετραχρωμίες, είναι σημαντικό να συνδυάζονται τα λιθογραφικά με το χρώμα του χαρτιού. Επίσης, για να αποφευχθούν μη αναγκαίες περίοδοι στεγνώματος, προτείνουμε εκτύπωση με μειωμένα μελάνια (UNDER-COLOR REDUCTION).

EΚΤΥΠΩΣΗ
Η σειρά ALEZAN CULT είναι κατάλληλη για όλες τις τεχνικές εκτύπωσης. Το δερμάτινο ανάγλυφο, επίσης, κρατάει όλα τα χαρακτηριστικά του ακόμα κι αν χρησιμοποιήσουμε πλήρη χρωματισμό επάνω του. Λόγω της πυκνής επιφάνειάς του, τα μελάνια διεισδύουν λιγότερο στο χαρτί. Για να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα χτυπήματος (set-off), πρέπει να χρησιμοποιηθούν οξειδωτικά-στεγνωτικά μελάνια και να αποφευχθούν μεγάλες ντάνες κατά την εκτύπωση.

Επίσης, προτείνουμε να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή πίεση στην μηχανή όπως και μαλακό λαστιχένιο στρώμα, έτσι ώστε τα μελάνια να εκτυπωθούν όσο πιο βαθιά στο ανάγλυφο του δέρματος.

Το χαρτί των 100g/m2 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκτυπώσεις γραφείου σε μικρές εκδόσεις, παρ’ όλα αυτά, για να δούμε αν ταιριάζει το χαρτί με τον συγκεκριμένο τύπο εκτυπωτή, πρέπει να γίνουν προκαταρκτικές δοκιμές.

Λόγω του δυνατού ανάγλυφου της επιφάνειας του χαρτιού, ειδικές τεχνικές εκτύπωσης όπως γκοφρέ, κοπτικά, μεταξοτυπία ή χρυσοτυπία, μας οδηγούν σε πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

Επίσης, λόγω του ότι το χαρτί είναι καλής ποιότητας και διατίθεται σε διαφορετικά βάρη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην βιβλιοδεσία και την κυτιοποιία.

To χαρτί και οι φάκελλοι της σειράς ALEZAN CULT μπορούν ικανοποιητικά να χρησιμοποιηθούν και για χειρόγραφη μορφή.

Η σειρά ALEZAN CULT είναι ελεύθερα χλωρίνης και οξέων και γι' αυτό τα καθιστά ανθεκτικά στον χρόνο.

Οι πληροφορίες ειναι ακριβείς. Σε περίπτωση παράληψης ή λάθους δεν φέρουμε ευθύνη.